Новини

“Nitzer Ebb” направиха дебют на отдавна изгубеното видео на сингъла си от 1985-а “So Bright So Strong”

By  | 

“Nitzer Ebb” направиха дебют на видеото на своя сингъл от 1985-а година “So Bright So Strong”, което досега не беше виждало бял свят. Видеото е заснето първоначално през 1983-а или 1984-а година от първия мениджър на групата Крис Пайпър. Видеото, което не е с особено добро качество, показва Бон Харис, Дъглъс Маккарти и тогавашния барабанист на групата Дейвид Гуудей.

“So Bright So Strong” е заснето в обор близо до Челмсфорд в Обединеното кралство. Синхронизацията на аудиото е била направена на два видеокасетофона, което не е много лесно.

В края на октомври ще излезе нов бокс сет на “Nitzer Ebb”, който ще се казва “1982-2010” и ще включва десет плочи. Това е първият път, когато всички пет албума на групата за “Гефън” и “Мют” ще бъдат събрани на едно място.

Дъглас МакКарти и Бон Харис ще съберат отново “Nitzer Ebb” след прекъсване от 2010-а година насам. Групата вече обяви няколко европейски дати от турнето, като се очакват още в близко бъдеще. Маккарти и Харис ще бъдат придружени на сцената от оригиналните членове на групата Дейвид Гуудей и Саймън Грейнджър. Това ще е първият път, когато тези четирима основатели на групата ще свирят от 1987-а година насам.

Видеото на “So Bright So Strong” може да гледате тук: