Новини

Дийн Гарсия обяви своя нов проект “STFU”; разкри, че иска да запише нов албум с Тони Халидей

By  | 

Музикантът и продуцентът на електронна и алтернативна музика Дийн Гарсия и Престън Мадокс от пост-пънк групата “Bloody Knives” обявиха, че на 29-и юли ще издадат дебютния албум “What We Want” на своята нова група “STFU”, като едноименната песен от албума ще бъде издадена като пилотен сингъл.

Според Мадокс, албумът звучи като “потопен в нашето замърсено дистопично бъдеще, където всичко е покрито с пластове и пластове мръсотия”.

Дийн Гарсия, който е най-добре познат като половината от британската алтернативна група “Curve” и групата “SPC ECO”, в която е заедно със своята дъщеря Роуз Бърлин, е работил с “Eurythmics”, Мик Джагър, Джеф Бек и Саша Кониетцко и Лусия Чифарели от “KMFDM”. Той описва албума като “изненадващ и вдъхновяващ, един весел комплект от събития и записи”.

Албумът е продуциран и смесен от Гарсия и пуснат на пазара чрез “Бандкамп”, като включва и “скритата” песен “Paralyzed”, която е от албума на групата “M A D” “Slow Mo”, в която Дийн Гарсия участва заедно със Стийв Монти, познат от участието си в “Curve” и “Jesus & Mary Chain”.

Гарсия ще свири на бас в предстоящото турне на британската пънк-група “Конфликт”.

В интервю за Джен Дан за сайта “Нордърн Трансмишънс” Дийн Гарсия сподели:

“Отново си говорим с Тони (Халидей). Искам да запиша нов албум на “Curve” с нея, но на този етап не можем да се синхронизираме. Що се отнася до “Curve”, винаги съм казвал, че никога нищо не се знае. Топката отново е хвърлена, диалогът е подновен, така че никога не казвай “никога”. Тони работи по други проекти в момента, мисля, че тя винаги ще бъде свързана с музиката по един или друг начин, докато аз не съм много сигурен за себе си в това отношение.”