Новини

Duran Duran с нов албум Paper Gods през септември

By  | 

Duran Duran представиха новия си сингъл, ‘Paper Gods’,  с участието на Mr Hudson. Парчето е заглавно за новия им албум и можете да го чуете тук.

Легендарната група ще издаде четиринадесетия си студиен албум, също наречен ‘Paper Gods’, на 11 септември чрез Warner Bros. Records.

В прес изявлението си групата даде подробности за това мащабно, завладяващо парче: “Песента се отнася за нашите мании – жаждата за пари и вещи; за това как обезсмисляме живота си и губим човечността си. Това определено е най-гневното парче в албума.”

“Обикновено не пиша толкова конкретни текстове, защото обичам, когато хората слушат нашите песни, сами да си измислят някаква история. Но в този случай исках гневът ми да не прозвучи двусмислено: “Робовладелецът в своя зандан ви снабдява с нови обувки”. Искаха да е ясно, че това се отнася до цената, която всички ние плащаме за света, такъв какъвто е днес.”

“Песента е едно от най-необичайните неща, които сме правили от доста време”, добавя кийбордистът Ник Роудс. “Текстът е много силен. Ние рядко се ангажираме с някакво социално послание в музиката си, но в този случай песента го изискваше. И много ми харесва, че се получи толкова непредвидима.”