Архив

Seabound

By  | 

Seabound започват своята кариера през 1995 година, когато общ приятел на Frank Spinath и Martin Vorbroot ги запознава. Двамата се оказват много различни личности и първоначално са скептично настроени към идеята за общ музикален проект. Въпреки това решават да опитат и започват импровизиции в домашни условия, като съвсем скоро след това разбират, че ако се съсредоточат върху това, което правят, може да излезе нещо наистина оригинално. Тогава официално сформират група и решават да се нарекат Seabound. Спират се на това име заради любовта на Spinath към океана и поради факта, че Vorbroot е роден близо до него. Името също може да се интерпретира като “тръгването на един кораб от спокойния бряг към непознатото и понякога коварно море” – метафора за самата група.

Seabound правят демо записи, познати на феновете като White Nights, които привличат вниманието на Dependent Records. Дебютният им албум No Sleep Demon е издаден от Dependent през 2001 година. Ритмически повлиян от Front 242 и Covenant, както и от New Wave изпълнители като Visage и Depeche Mode, албумът получава одобрение в европейските EBM и Darkwave среди. Парчета като “Travelling” и “Hooked” са ориентирани към клубните среди, а групата се отличава с меки вокали, специфично “ледени” синт партии и запомнящи се мелодии.

Следва 3 годишна пауза, в която групата записва следващия си албум – Beyond Flatline. Той излиза през 2004 година и показва развитие в звученето на групата – усеща се повече Electro-industrial и IDM звучене. Дуото се впуска в успешно европейско турне с Futurepop групата Pride & Fall, което води до издаването на EP-то Beyond Flatline Tour 2004 (включва 4 песни – първите две на Seabound, а останалите – на Pride & Fall б.пр.). Изданието включва ремикс на актуалната по това време “Watching Over You”. По-късно през същата година дебютният албум No Sleep Demon е преиздаден с името No Sleep Demon V2.0 и включва нови ремикси на “Hooked” и “Avalost”.

През 2006 година излиза третият албум на Seabound – Double-Crosser, който се оказва най-успешен за момента и достига:

Номер 1 в German Alternative Charts (DAC)
Номер 1 в German Electronic Web Charts (GEWC)
Номер 3 в Hellenic Alternative Charts (HAC)
Номер 6 в Nordic Alternative Charts (NAC)

Дискография
Албуми

No Sleep Demon (2001)
Beyond Flatline (2004)
No Sleep Demon v2.0 (2004)
Double-Crosser (2006)

Сингли

Travelling (2001)
Hooked (2001)
Contact (2003)
Poisonous Friend (2004)
Beyond Flatline Tour 2004 (2004)