Архив

Motor

By  | 

МOTOR са Мистър Но и Браян Блак. Музиката им е напълно безкомпромисна и умишлено унищожава всякакви музикални ограничения и препятствия. Това е електронна музика, съобразяваща се пънк етиката, което я прави абсолютно уникална: разяждаща, странно мелодична, пулсираща с машинен ритъм. Именно този звук е причината MOTOR да се превърнат в институция, която не се побира в никакви определения и класификации.

Мистър Но произлиза от индустриалните пущинаци на Париж, Браян Блак е от Минеаполис, а в момента са избрали за свой постоянен терен Лондон. Дуото е сформирано през 2003, когато двамата случайно се срещат из сумрачния подземен свят на Камдън, където Мистър Но свири на ударни, а Браян гледа с обожание и не вярва на очите си. Преди да се отправи към Лондон, за да развива собствената си музикална кариера, Браян Блак успешно се изявява като звуков дизайнер и програмист за поп иконата Prince в студиата Пейсли Парк в края на 90те. Мистър Но от своя страна пристига в Лондон през 1989г. с една мисия – да превърне барабанистите в ритъм машини.

Работата на дуото включва ремикси на “Personal Jesus” във версията на Мерилин Менсън, “Persuasion” на Throbbing Gristle и сред най-скорошните им продукции – ремикс на сингъла на Depeche Mode – “Precious”. Славата им се простира чак до Япония, когато им е възложено да ремиксират основната музикална тема на последния филм от поредицата Годзила – “Godzila: Final Wars” съвместно с Felix Da Housecat.

MOTOR са известни още с работата си под името XLOVER, под което създават албума Pleasure & Romance, издаден от престижният лейбъл на DJ Hell – Gigolo Records; с множеството си съвместни проекти с Felix Da Housecat, които включват и съавторство на някои парчета от последния му албум Devin Dazzle & The Neon Fever, а също и с продуцирането на песни за Princess Superstar и японския рок идол Ацуши Сакураи.

През 2005г. сингълът на MOTOR “Sweatbox” се превръща в истински химн и неоспорим фаворит на имена като Дейв Кларк, Miss Kittin, Свен Вет и Alter Ego. Няма никакво съмнение, че “Sweatbox” е чудовищно парче, в което ударните са превърнати в титанична барабанна лавина и което дълго разтърсва от най-малките запотени клубове до големите фестивални сцени. По-късно “Sweatbox” отново привлича внимание във вид на смесен микс на XLOVER издаден от Gigolo. Новата версия слива “Lovesucker” на XLOVER с мрачния асид унищожител на MOTOR, от което се ражда “Suckbox”. Освен това Крис Лайбинг издава за novamute едностранния punishing ремикс на “Sweatbox” в ограничен тираж. Така 2006та започва с гръм и трясък!

След издаването на поредица първични, смели и новаторски сингли, MOTOR решават, че е крайно време да влязат в студио и да продуцират албум, който да достигне нечувани крайности на денс-сцената. Дебютният им албум Klunk е образец за най-предизвикателните и вълнуващи моменти в историята на дуото изобщо. Изпълнен с мрачен злокобен ритъм, пробивни индъстриал ударни, преобърнати възприятия и усещането, че си попаднал в плен на изживяване, което сякаш никога няма да приключи, Klunk е свързващото звено между Nitzer Ebb, Front 242, Final Cut и Plastikman, асид хаус и минимал техно музиката. Албумът е изграден от страховито-величествен денс звук, носещ уникалната марка MOTOR. Албумът е предшестван от убийствения сингъл “Black Powder”, който отлично се вписва в мрачните ъгълчета на денс сцената, а по време на продължителното турне, последвало албума, към Браян Блак и Мистър Но на сцената се присъединява дивият безумец Хюго Мендез. Изпълненията включват разнообразни вокали, барабани на живо, синтезатори, монохромни изображения и подобаващи разбиващи ударни. Няма никакво съмнение – MOTOR отново поемат кормилото.

Дискография
Албуми

Klunk (2006)
Unhuman (2007)

Сингли

0503 (2003)
Stuka Stunt/Jünker (2005)
Sweatbox/Yak (2005)
Sweatbox (Chris Liebing Remix) (2005)
Black Powder / Punkture (2006)
1×1 / King of USA (2006)
Bleep#1 (2007)
Unhuman (2007)