Новини

CHVRCHES в нов саундтрак към Drive

By  | 

Раян Гослинг направи яка роля във филма Drive (2011 г.) и съществена роля за успеха на филма изигра саунтракът, включващ музикални парчета на Клиф Мартинез, Chromatics, Kavinsky, College, Electric Youth и много други. Сега група изпълнители са се заели с нелеката задача да повторят този успех. Зейн Лоу от ВВС Радио 1 възнамерява да създаде съвсем нов саундтрак за същия филм, този път с участието на Chvrches, Foals, SBTRKT, Джон Хопкинс, Лора Мвула, the 1975, Baauer, BANKS, Bastille, Bring Me The Horizon, Ерик Прайдз, the Neighbourhood и ZCC (Саймън Нийл от Biffy Clyro). Проектът е озаглавен “Радио 1 пренаписва музикат на Drive: с аранжьор Зейн Лоу”. Всички парчета, с изключение на едно, са съвсем нови, създадени специално за проекта.

По време на излъчването на филма по ВВС 3 на 30 октомври, зрителите ще имат възможността да превключват по избор между новия и оригиналния саундтрак.

В прес съобщение Лоу нарече проекта: “Най-амбициозното и страхотно нещо, с което сме се захващали.” Проектът има и подкрепа на Николас Уайндинг Рефн, режисьор на филма.

Можете да видите трейлъра на филма по-долу.