Новини

Mute и A Certain Ratio започват партньорство

By  | 

A Certain Ratio са ключов елемент от пост-пънк сцената на Манчестър от края на 70-те години и имат дълга дискография. Членовете на групата се сменяха през годините, като ядрото на A Certain Ratio се състои от Джеръми Кер, Мартин Москроп и Донълд Джонсън.

Звукозаписната компания Mute обяви партньорство с групата и ще се грижи за нейната дискография. Като част от сътрудничеството, Mute ще преиздаде няколко албума на групата в следващите две години, започвайки от февруари 2017-а година. Това е втора поред група от бившия каталог на Factory Records, с които Mute подписват договор (след New Order).

Преиздадените албуми ще бъдат последвани от компилации, плочи и касети, които ще включват Б-страни, както и неиздавани и по-редки песни. Mute ще издаде още и албуми с ремикси, както и албуми от концерти на групата, които ще бъдат в обложки, които са запазена марка на A Certain Ratio.

Във връзка с новото партньорство с Mute, A Certain Ratio заявиха: “A Certain Ratio и Mute = добре заедно. Очакваме с нетърпение партньорството си с Mute – лейбъл, чието ДНК, както и нашето, е свързано само с музиката.”

Основателят на Mute Даниел Милър заяви: “A Certain Ratio правят всичко, което не очаквам, защо да не искам да работя с музиканти като тях?”

Може да чуете четири песни от дискографията на групата тук: